Planuri 2012


Acum trei luni scram asa:
     “Am 16 ani, sunt componenta a Lotului National de Alpinism al Romaniei si membra a Clubului Sportiv Montan Altitudine. Pe 24 ianuarie 2011 am facut parte din prima echipa care a urcat mt. Sydlei- cel mai inalt vulcan din Antarctica, am fost prima alpinista din lume care a atins varful, prima alpinista din lume care a terminat Circuitul Seven Volcanoes. Am 7 recorduri mondiale de varsta, 6 varfuri din Circuitul Seven Summits al celor mai inalte varfuri de pe fiecare continent si titlul de Maestru al Sportului obtinut la varsta de 14 ani. Am participat la 15 expeditii in ultimii 4 ani. Sunt eleva in clasa a X-a la Colegiul National de Informatica “Grigore Moisil” din Brasov.
     In relatarile din presa am fost intai copilu’ care face lucruri ciudate, la rubrica social, desi eram componenta a Lotului National (fotbalistii sunt performeri si profesionisti de la 10 ani si din divizia judeteana). Apoi, dupa ce am devenit Maestru al Sportului, am promovat la stiri si monden. Dupa trei ani de expeditii si activitate de performanta am ajuns si la rubrica sport ca reprezentanta a Romaniei; e bine, e o schimbare de perceptie, e o dovada, pentru mine, ca ,pana la urma, lucrurile isi gasesc fagasul.”

     Intre timp am implinit 17 ani si m-am prins cum trebuie sa imping lucrurile catre fagasul lor, ca daca astept sa-l gaseasca de la sine, imbatranesc.
     Rationamentul e simplu. ca, vorba lui tata: lucrurile sunt simple inainte sa le complicam noi. Asa ca:

  • Popularizez sporturile montane si zonele cele mai bune de practicare a lor, pentru a creste numarul celor care practica, cunosc sau apreciaza activitatea. In acest fel capata sens si valoare, pentru cat mai multi oameni, ceea ce fac eu, si va avea rost si se vor gasi mijloace si interese ca activitatea mea sportive sa fie sustinuta.
  • Impartasec pasiunea mea copiilor si tinerilor din generatia mea, pentru ca vreau sa traiesc intre oameni care inteleg, iubesc si practica sporturile montane,escalada si alpinismul. Asa va apare si performanta sportiva. Si ar mai fi o chestie meschina la care ma gandesc: poate, la batranete, vorba aia veche, imi aduce si mie cineva un pahar cu apa; de izvor. D-aia i-as arata izvoru’ de-acum, sa nu creada ca apa izvoraste de la supermarket.

Bineinteles ca astea o sa le fac in timpul liber, intre antrenamente, expeditii si scoala. Timp este pentru toate, ca si-n 2011 am facut cate ceva.
Si acum planul pentru 2012:


  • Pe plan sportiv


  • Pe planul implicarii "in realitate" 


si cel mai tare eveniment al verii, la mine "acasa", in CHEILE RASNOAVEI:Un comentariu: