Realizari 2011

2011 a fost.
Normal ca am totul amestecat, au fost foarte multe, totul pe repede inainte. Incerc sa le spun intr-o ordine cat de cat cronologica, dar sigur o sa iasa-n fata cele care mi-au lasat o amintire placuta si mai puternica.

  •   Revelionul m-a prins in Antarctica, in tabara de baza de la mt. Vinson, cel mai inalt varf al continentului. Era vara, deci lumina fara intrerupere, eram alpinisti din tari situate pe 4 fusuri orare, asa ca am sarbatorit trecerea in 2011 cate o data pentru fiecare ora 12 si a cincea oara pentru ora 12 locala. Asta nu se poate uita, mai ales ca totul era dublat de dorinta si emotia ascensiunii ce urma sa inceapa in cateva ore, primele din noul an.

  • Pe 4 ianuarie ajung pe varful lui mt. Vinson. Sunt cea mai tanara alpinista din lume si prima alpinista din Romania in acest loc. E absolute fantastic, inca nu stiu cum sa povestesc, dar sa fii, cu cativa oameni, pe celmai inalt varf din Antarctica, la 2500m deasupra taberei de baza, la mii de kilometrii de orice continent locuit.


  • Pe 24 ianuarie sunt pe varf la Mt Sidley, cel mai inalt Vulcan din Antarctica. Am facut parte din prima echipa care a urcat mt. Sydlei, am fost prima alpinista din lume care a atins varful, prima alpinista din lume care a terminat Circuitul Seven Volcanoes. Echipa care a facut prima ascensiune pe acest varf: Alex Abramov – Rusia,  Mario Trimeri – Italia, Scot Woolams – USA si Crina Coco Popescu – Romania.
  • Pe 31 martie: “Crina Coco Popescu este cea mai tânără laureată a Premiilor de Excelenţă IAA. Fata de numai 16 ani, cea mai tânără alpinistă din lume care încheie Circuitul Seven Volcanoes şi cea mai tânără alpinistă din lume care a urcat pe Vârful Vinson, cel mai înalt munte din Antarctica, este şi cea mai tânără câştigătoare a unui Premiu Special, oferit de Board-ul IAA România. 
  •   Pe 4 iunie, la Ateneul Român, cea de-a XIVa ediţie a Galei Oscarului Românesc pentru excelenţă. “OSCAR ROMANESC – PENTRU EXCELENTA, este un raspuns la chemarea imnului national – ” Desteapta-te romane!”. Dragostea de patrie si omagierea celor mai ilustrii fii ai tarii si ai obstii constituie virtuti primordiale ale omului civilizat. Mediatizarea unor fapte si personaje negative, a indus o stare de spirit periculoasa pentru fiinta nationala, careia este necesar sa i se raspunda prin propagarea ELITELOR in constiinta publica.”, spune domnul avocet Liviu Ardeias, initiatorul si coordonatorul Oscarului Romanesc.

Citez din ziarele de atunci doar pasajul care contine si momentul meu:
“Actorul Dan Puric a primit şi el “Oscarul” romînesc.


      “Sunt onorat de acest premiu pentru că excelenţa este cuvântul subversiv care      ascunde un termn care e interzis de o anumită vreme. Şi-anume elita. Elita din România, cât mai este, este de refacere. România nu duce de valori, ci de valorizare. E o fericire să fii printre egalii tăi”.

Cristian Ţopescu i-a înmânat un premiu de excelenţă celei mai tinere alpiniste din România, Crina Coco Popescu.
      “Este un moment foarte important. Faptul că mă aflu aici mă face să mă simt ca atunci când urc un munte. Sunt sentimente care simt nevoia să le împărtăşesc cu cei dragi, care se bucură de bucuria mea”.

Tudor Gheorghe este şi el unul dintre laureaţi.
      “Sunt 40 de ani, mulţi şi puţini. De când exist paralele cu cultura oficială din Romînia, de când mi-am urmat drumul dat de Dumnezeu, cu har, slujind două altare sfinte. A muzicii şi a poeziei. Cea am făcut în 40 de ani nu s-a descifrat încă”.

  • Pe 4 august am fost pe Kazbek. Desi e a doua oara cand merg, mi-a placut foarte mult. Acum a fost prima data cand am condus o coarda si am mers bine, cu toate ca in ultimii 300m inainte de varf ne-a luat coarda condusa de tata.

Am facut varful 15 persoane din 19, prinzand - ca de obicei - ultima zi de vreme buna inainte de multe zile cu furtuna. A fost fantastic.





  • Pe 10 septembrie am intrat "in Moisil"! Multumesc celor care m-au ajutat, m-au sprijinıt si m-au incurajat. Merg la un liceu bun, cu profesori excelenti si intr-un mediu in care oamenii stiu ce vor.

  • Pe 27 Octombrie, la Palatul Parlamentului, Romanian PR Award – Asa am zis atunci, asa trebui sa fi fost:

Mai apuc sa-l aud pe domnul Cojocaru: distinctia “Comunicatorul Anului” acordata de juriul Romanian PR Award 2011 – Crina Coco Popescu”
Sunt complet luata prin surprindere, incerc sa ma adun, ma ridic in picioare, ma indrept catre scena...Gata, mi-a trecut. Mi-a sarit siguranta (asa zice tata cand ajung la altitudine sau la un efort intens, la momentul cand te detasezi si totul merge din inertie, din subconstient, din ce ai acumulat, in orice caz nu din gandire si ratiune; dar merge bine). Am primit diploma am spus cateva cuvinte simtite(cu ganditul, v-am spus ca eram in pauza).


  • Pe 22 decembrie am fost desemnata “Sportiva Anului 2011, alpinism de altitudine”. Este al treilea an consecutive cand sunt premiata de Federatia Romana de Alpinism si Escalada pentru rezultatele obtinute in alpinismul de altitudine ca reprezentanta a Romaniei in expeditiile in munti inalti.                                                                                       Si este primul an in care Geta, sor-mea de 8 ani, e premiata, fiind componenta a Lotului National de Escalada – copii. Tine-ti minte: Dor Geta Popescu. Acum e sor-mea, peste cativa ani s-ar putea eu sa fiu sora ei.







Un comentariu:

  1. Coco, cred că nu este deloc uşor să fii un model de viaţă. Poate nu ceea ce faci tu este atat de greu (pentru că ştiu că îţi place poate cel mai mult pe lume) , ci responsabilitatea pe care o porţi, pentru că trebuie să fie dureros să fii obligată de visele tuturor tinerilor curaţi din tara asta şi de pe mapamond, să le fii model în destine. Prea puţini tineri de vârsta ta stiu cine esti si cât de mult înseamnă ceea ce faci tu. Dar te rog, fă în continuare. Avem nevoie cu toţii de reuşitele tale, pentru că unii ne bucurăm pentru ele poate mai mult decât tine. Felicitări pentru tot si MULT SUCCES,... !!!!

    RăspundețiȘtergere